unieke huisstijlen in textiel

Klaartje – Lies Engelen Photography

kiiv werd opgericht door Klaartje Busselot en staat voor op en top Belgisch designtextiel, ontworpen met liefde en gemaakt met passie en precisie.

Het textiel van kiiv wordt uitsluitend op vraag van de klant gemaakt. Elk design is door Klaartje zelf ontworpen en wordt in samenspraak met de klant gecreëerd. Haar inspiratie voor het ontwerp haalt ze uit de ruimte waar het textiel zal gebruikt worden. Dit kan een product of een ander element zijn uit de omgeving zowel binnen als buiten het pand. Het kan echter evengoed een onderdeel van de geschiedenis van het pand zijn.

In al haar ontwerpen is de interactie tussen functionaliteit, verbeelding en materiaal van primordiaal belang, waardoor plaatsen of kamers juist nog unieker en persoonlijker worden. Dit kan door ze meer warmte te geven, te laten opgaan in het geheel of net iets te maken dat qua stijl & kleur haaks staat op het interieur.

De textielcollecties zijn dus zeker niet trendgevoelig maar uniek en ontworpen met het oog op duurzaamheid.

Eens het ontwerp is goedgekeurd door de klant zal het ontwerp digitaal geprint worden op een textielsoort naar keuze. Er is een ruime waaier aan stoffen gaande van katoen , polyester , linnen, fluweel, zijde, kant…Daardoor wordt er enkel geproduceerd wat nodig is en is er geen onnodige verspilling van textielverf waardoor we ook kunnen spreken van een ecologisch proces.

Zowel het ontwerp als het vervaardigen van het eindproduct gebeuren enkel en alleen in België.